Mai mult de 10.000 de români infectaţi cu Covid au apărut peste noapte în diaspora. Care e explicaţia

Mai mult de 10.000 de români infectaţi cu Covid au apărut peste noapte în diaspora. Care e explicaţia

Autoritățile au anunțat astăzi un bilanț uriaș al infectărilor cu COVID-19 în rândul românilor din diaspora.

Dacă miercuri Grupul de Comunicare Strategică anunța că peste hotare sunt ”doar” 9.275 de români infectați, astăzi bilanțul este mai mare cu 10.000 de cazuri!

”În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 19.362 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2”, se arată în informarea de joi de la GCS.

Adică o diferență de 10.087 de cazuri față de raportarea de miercuri -  9.275.

ADVERTISING

Aceste infecții au fost confirmate în Spania, care acum ajunge la un total de 12.667, comparativ cu cifra de miercuri - 2.580.

Autoritățile explică și de unde vine această diferentță uriașă: de la centralizarea datelor de către Ambasada României la Madrid.

Diferențele față de ziua precedentă referitoare la numărul de cetățeni români infectați, respectiv decedați, sunt rezultatul comunicării recente, de către autoritățile spaniole, a unor date centralizate și actualizate către Ambasada României la Madrid cu privire la cetățenii români infectați cu virusul SARS-CoV-2, respectiv cetățeni români decedați ca urmare a infectării cu acest virus în Regatul Spaniei în perioada 1 martie 2020 - 15 februarie 2021.

Grupul de Comunicare Strategică
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Diferență destul de mare este și la decese. Miercuri, GCS anunța 151 de români decedați în străinătate, dintre care 25 de decese în Spania.

Comparativ, joi autoritățile anunță un total de 179 de morți provocate de coronavirus în rândul conaționalilor, dintre care 53 sunt confirmate în Spania.

Deci diferența de ieri până astăzi este de 28 de decese, toate înregistrate în rândul românilor din Spania.

Astăzi, GCS a anunțat cel mai mare număr de cazuri noi confirmate de Covid din ultimele 6 săptămâni.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇