Iohannis: Sănătatea publică nu este bună. Spitalele nu sunt dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia este ca şi inexistenţă

Iohannis: Sănătatea publică nu este bună. Spitalele nu sunt dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia este ca şi inexistenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că ”sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine, spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia e ca şi inexistentă”, motiv pentru care este necesară o reformă profundă în Sănătate.

”Tema spitalelor şi a sănătăţii publice nu este una nouă şi eu am atins această temă de foarte multe ori. Am avut discuţii chiar cu persoane din conducerea OMS, am avut semnări de documente aici în Sala Unirii, am fost în vizită în spitale şi de fiecare dată am atras atenţia asupra unor lucruri care se văd simplu şi asupra unor lucruri care se văd din statistici.

ADVERTISING

Sistemul nostru de spitale nu funcţionează bine. Spitalele nu sunt suficient de bine dotate, procedurile nu sunt clare, prevenţia este de multe ori ca şi inexistenţă, marile măsuri de prevenţie care trebuie să meargă în adâncime în populaţie practic au dispărut şi rezultatul e cel pe care, din păcate, îl vedem.

Sănătatea publică nu este bună. Avem prea mulţi români bolnavi, avem prea mulţi români care sunt bolnavi şi nici nu ştiu, avem prea puţine controale de rutină pentru a putea preveni anumite evoluţii care periclitează viaţa oamenilor”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, ”avem prea mulţi români bolnavi şi poate nici nu ştiu”.

”Toate aceste lucruri trebuie schimbate şi ele nu se schimbă de azi pe mâine, ci ele se schimbă în ani şi ani de reformă a sistemului, de aceea îmi doresc, după alegeri, un Guvern responsabil, solid, care vine cu o politică de îmbunătăţire a întregului sistem de sănătate, lucru care se poate începe cu succes într-un mandat de 4 ani, mai bine ar fi un mandat mai lung şi o continuitate în reformarea sistemului de sănătate, dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul la care s-a ajuns în partea mai vestică a UE. E o temă extrem extrem de sensibilă, extrem de importantă şi sunt foarte hotărât să îi acord toată atenţia”, a mai declarat Iohannis.

ADVERTISING

Citește și alte declarații făcute de Klaus Iohannis în conferința de miercuri:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇