Într-o lună am putea avea până la 1.600 de îmbolnăviri zilnice de COVID-19. Iată datele în baza cărora Guvernul a prelungit starea de alertă (Document)

Într-o lună am putea avea până la 1.600 de îmbolnăviri zilnice de COVID-19. Iată datele în baza cărora Guvernul a prelungit starea de alertă (Document)

Guvernul se așteaptă la o dublare a cazurilor noi depistate de COVID-19, astfel că înspre jumătatea lunii august am putea ajunge să avem până la 1.600 de noi îmbolnăviri în fiecare zi.

Acest scenariu a stat la baza prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, decizie adoptată miercuri de Executiv. Datele au fost puse la dispoziția Guvernului de Comitetul Tehnico-Științific al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Scenariu terifiant de la vicepreședintele Societății de Epidemiologie: 1.880 de cazuri zilnice pe 14 septembrie

ADVERTISING

Specialiștii arată că, având în vedere vidul legislativ, faptul că sute de pacienți COVID-19 au ieșit din spitale și nu pot fi monitorizați, precum și aglomerările tot mai mari din zonele turistice, situația va arăta tot mai rău în România.

Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național, ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile.

Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august.

arată Guvernul, pe baza datelor oferite de Comitetul Tehnico-Științific al Comitetului Național pentru Situații de Urgență
image-11
Sursă: Guvernul României
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Record absolut de COVID-19 în țară

Între timp, în țară a fost atins joi un nou record absolut în ce privește raportarea zilnică de noi îmbolnăviri de COVID-19. Recordul precedent a fost înregistrat pe 11 iulie, cu 698 de cazuri noi, însă astăzi avem 777 de bolnavi depistați în 24 de ore.

De miercuri până joi au fost procesate 19.097 de teste, de altfel, și acesta un număr record. De la începutul pandemiei în România au fost făcute în total 906.015 teste.

Numărul deceselor zilnice se menține ridicat, de ieri până azi fiind raportați alți 19 morți. Creștere mare e și pe secțiile ATI, unde joi dimineață erau internați 261 de pacienți COVID în stare gravă. În afară de aceștia, în spitale mai sunt acum internați 3.690 de pacienți cu coronavirus, dar a căror stare nu necesită intubare.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇