Incidența Covid a sărit de 21 la mie în București și e peste 30 în Cluj-Napoca, unde şcolile se închid curând

Incidența Covid a sărit de 21 la mie în București și e peste 30 în Cluj-Napoca, unde şcolile se închid curând

Direcțiile de Sănătate Publică din București și Cluj-Napoca au raportat, marți, noi recorduri de incidență a infectărilor cu SARS-CoV-2, de peste 20, respectiv peste 30 la mie.

Potrivit DSP Cluj, incidența Covid-19 în Cluj-Napoca ajunge la 30,46 la mie, marți, de la 29,43 la mie în ziua anterioară.

Tot în județul Cluj, orașul Dej înregistrează o incidență de 34,76 la mie, iar comuna Florești, o suburbie a municipiului Cluj-Napoca, raportează o incidență de 31,64, în condițiile în care media județului este de 23,58 la mie

ADVERTISING

La București, pe 1 februarie, a fost atins un record de 21,65 de cazuri la mia de locuitori ai Capitalei, după ce luni incidența era 19,88, iar în urmă cu o săptămâna se situa în jurul valorii de 10.

Şcoli online la Cluj

În ceea ce privește Clujul, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că toate unităţile de învăţământ din acest județ ar putea să treacă online începând de săptămâna viitoare.

"La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor ocupate destinate pacienţilor Covid este încă sub 40%, există un singur judeţ în care, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, urmează două săptămâni grele pentru noi toţi din perspectiva numărului de infectări, deci trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, probabil că vom avea în judeţul Cluj toate unităţile de învăţământ - şcoli şi grădiniţe - trecute în online începând de săptămâna următoare", a precizat Cîmpeanu, la Parlament.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇