Încă o tranșă de Remdesivir ajunge la Timișoara: 100 de doze pot salva 16 bolnavi

Încă o tranșă de Remdesivir ajunge la Timișoara: 100 de doze pot salva 16 bolnavi

O a doua tranşă de Remdesivir, medicamentul antiviral folosit pentru pacienţii internaţi cu COVID-19, a sosit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Este vorba despre 100 de doze care au fost aduse de un echipaj al ISU Timiş.

”100 de doze din antiviralul Remdesivir au ajuns noaptea trecută la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara, cu ajutorul unui echipaj al ISU Timiş”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale.

Maistrul militar Călin Dobrean şi plutonierul major Daniel Bodea, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, au preluat cutiile cu Remdesivir de la Bucureşti şi le-au adus de urgenţă la Timişoara.

ADVERTISING

“Le multumesc colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru ajutorul pe care ni l-au dat. Datorită lor, medicamentul a ajuns de urgenţă la Timişoara şi am putut să începem să îl administrăm pacienţilor noştri”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Un singur pacient are nevoie de 6 doze

Joi, Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit o tranşă de 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienţilor cu forme severe şi medii de COVID - 19.

ADVERTISING

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a anunţat, marţi, că dozele de Remdesivir, unul dintre antiviralele folosite în tratamentul anti-COVID-19, au fost epuizate la unitatea medicală unde lucrează.

"Am primit un stoc destul de bun, numai că l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. E un medicament util şi l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim, am făcut comandă la Minister. În momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă.

ADVERTISING

Cred că au fost peste 300 de doze, dar s-au consumat destul de repede. Şase se dau la un singur pacient şi pacienţii sunt mulţi. Niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită. Nici Remdesivir nu poate fi dat la orice pacient, depinde de comorbidităţile pe care le are”, declara Virgil Musta.

25.000 de doze pentru România

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în depozite mai sunt în acest moment 4000 de doze de Remdesivir.

România este a doua ţară, după Spania, în ceea ce priveşte alocările europene ale acestui medicament. 

În Timiş, sâmbătă erau 178 de persoane internate în spitale, cu COVID - 19, din care 18 la terapie intensivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇