Gravidele și mamele care alăptează pot transmite la făt anticorpii dezvoltați de vaccinul antiCovid

Gravidele și mamele care alăptează pot transmite la făt anticorpii dezvoltați de vaccinul antiCovid

Femeile însărcinate și proaspetele mămici care alăptează au un răspuns imun puternic la vaccinurile antiCovid și pot transfera această imunitate copiilor lor, arată noi studii privind imunizarea femeilor gravide.

Studiul a inclus 131 de femei cu vârstă ”de reproducere” - 84 de gravide, 31 care alăptează și 16 care nu erau însărcinate. Toate au primit unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager: Pfizer sau Moderna.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform UPI, nivelurile de anticorpi au fost similare în toate cele trei grupe descrise mai sus. Totodată, anticorpii dați de vaccin femeilor gravide au fost mai mulți decât cei produși de organism natural, în urma infectării cu boala, conform cercetătorilor.

De asemenea, specialiștii au descoperit că anticorpii generați de vaccin erau prezenți în toate probele de sânge prelevate din cordonul ombilical și laptele matern.

Așadar, oamenii de știință au precizat că anticorpii sunt transferați de la mame la sugari.

Studiul, cel mai mare de acest gen realizat până în prezent, a fost publicat joi în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie.

”Această veste excelentă e încurajatoare pentru femeile gravide, care nu au fost incluse în primele teste privind eficacitatea vaccinurilor antiCovid”, spune dr. Andrea Edlow, co-autor al studiului, specialist în medicină materno-fetală la Massachusetts General Hospital.

Pfizer şi BioNTech încep studii clinice ale vaccinului antiCovid pe femei însărcinate

”Completarea lacunelor de informații cu date reale este esențială - în special pentru pacientele noastre însărcinate care prezintă un risc mai mare de complicații după COVID-19”, a mai spus Edlow.

La rândul său, co-autorul Galit Alter, de la Institutul Ragon din cadrul aceluiași spital, punctează: ”Acum avem dovezi clare că vaccinurile antiCovid pot induce imunitatea care va proteja sugarii”.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că nivelurile de anticorpi IgA au fost mai mari după a doua doză de Moderna comparativ cu a doua doză de Pfizer.

Vezi și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!