Gheorghiță: Nu vom ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului dacă legea certificatului verde pică în Parlament

Gheorghiță: Nu vom ajunge la o rată de vaccinare de 70% până la sfârșitul anului dacă legea certificatului verde pică în Parlament

Dacă legea privind introducerea certificatului verde pentru unele categorii profesionale pică în Parlament, atunci este „puțin probabil” să ajungem la o rată de vaccinare de 70% , spune medicul Valeriu Gheoghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Asta în condițiile în care deja poate fi observată o scădere a numărului persoanelor care se vaccinează cu prima doză.

 „Ieri au fost aproximativ 90.000 de persoane, azi doar 82.000. E o scădere importantă față de 111.000, cât am avut în zilele anterioare. Eu am transmis că printr-un efort la nivelul întregii societăți putem depăși rata de vaccinare de 70% până la finalul acestui an. Matematic ar presupune să avem cel puțin 80.000 de persoane noi care se vaccinează în fiecare zi”, a spus Gheorghiță, potrivit Digi 24.

ADVERTISING

Pentru a ajunge la aproximativ 12 milioane de persoane vaccinate, în următoarele două luni ar trebui să fie vaccinate 4,8 milioane de persoane cu cel puțin o doză, care apoi îşi vor completa schema, a adăgat medicul, precizând că astfel impactul valului 5 ar fi mult redus.

Totuşi, fără introducerea certificatului verde pentru anumite categorii profesionale este „puțin probabil” ca pragul de 70% să fie atins, a mai spus Gheorghiță.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇