Gelul contraceptiv pentru bărbați, care se aplică pe umeri, e în teste. Cuplurile primesc bani să îl încerce

Gelul contraceptiv pentru bărbați, care se aplică pe umeri, e în teste. Cuplurile primesc bani să îl încerce

În ultimii ani se caută dezvoltarea unor metode contraceptive eficiente și simplu de utilizat şi de către bărbați. În teste este în prezent un produs contraceptiv hormonal pentru bărbați sub formă de gel, care se aplică pe umeri.

Acesta are însă de trecut mai multe teste, dar rezultatele de până acum par promițătoare. Produsul este destinat cuplurilor care nu pot folosi, din diverse motive, alte metode contraceptive, dar care nu își doresc nici soluții radicale precum vasectomia.

Sub formă de gel, contraceptivul este în acest moment testat în SUA. Spre deosebire de alte variante ale contraceptivului, care anterior erau sub formă de soluție injectabilă, în acest moment, gelul contraceptiv hormonal pentru bărbați arată ca un produs oarecare pentru sterilizarea mâinilor.

ADVERTISING

Gelul se aplică însă pe umeri, dimineața, după duș. Produsul acționează după 4 ore, inhibând producția de spermă și protejând în acest fel cuplul de aparița unei sarcini nedorite.

Primele faze au fost deja finalizate, în acest moment recrutându-se mai multe cupluri, care să testeze gelul timp de doi ani, după cum se arată pe site-ul Universității Utah. Cei care sunt de acord să-l folosească trebuie să aibă între 18 și 50 de ani, bărbații, și între 18 și 34 de ani, femeile, și să fie în relații monogame.

ADVERTISING

Pentru testarea produsului, cuplurile, care nu trebuie să aibă probleme de fertilitate, primesc 3.490 de dolari. Acestea vor trebui să folosească doar această metodă contraceptivă.

După această a 3-a etapă a studiului, dacă produsul se va dovedi eficient, ar putea fi aprobat pentru utilizarea în masă.

Până acum nu s-au înregistrat reacții adverse, iar o parte dintre bărbații implicați în studiu au observat o creștere a libidoului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇