Un oraș din Țara Galilor, luat în stăpânire de capre, după ce nimeni nu s-a mai îngrijit să le dea contraceptive

Un oraș din Țara Galilor, luat în stăpânire de capre, după ce nimeni nu s-a mai îngrijit să le dea contraceptive

Anul trecut, o turmă de capre a profitat de liniștea așternută peste orașul de coastă galez Llandudno, în plină pandemie, și a pus stăpânire pe acesta. Imaginile au făcut înconjurul lumii, asigurându-le copitatelor măcar 15 minute de celebritate. Anul acesta, lucrurile par că se repetă.

Mai multe capre de Cașmir, originare din India, au fost dăruite unui lord local chiar de către regina Victoria, în urmă cu multă vreme. Cu circa 100 de ani în urmă, au evadat din țarcul lor, iar de atunci fac legea locului.

ADVERTISING

Citește și Cum arată un oraș invadat de macaci: Locuim într-o cuşcă, iar maimuţele trăiesc afară (Foto)

În 2000, erau deja peste 220 de exemplare. Până acum, au fost ținute sub control cu contraceptive, dar pandemia a venit cu alte priorități, iar animalele au fost neglijate.

Conform IFL Science, populația de capre ar fi mai numeroasă decât oricând în prezent. Și are toate șansele să devină și mai mare. Iar animalele par că își revendică acum ținuturile, în lipsa oamenilor.

Vezi și Poveste tristă cu final fericit. Un om și-a pierdut jobul și casa în pandemia Covid, dar câinele lui a avut noroc

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇