Franța a decis că vaccinul AstraZeneca e sigur

Franța a decis că vaccinul AstraZeneca e sigur

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) recomandă o continuare a vaccinării împotriva covid-19 cu vaccinul AstraZeneca-Oxford, într-un aviz publicat vineri, la o zi după ce Danemarca şi o serie de state membre UE au suspendat vaccinarea cu acest vaccin, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalată în rândul persoanelor vaccinate, relatează Reuters.

”ANSM împărtăşeşte recomandarea (Agenţeii Europene a Medicamentului) EMA de continuare a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Noi date ar putea să determine ANSM să revizuiască această poziţie”, anunţă Agenţia Naţională franceză de Siguranţa Medicamentului (ANSM).

”Mai multe ţări europene au suspendat în baza principiului precauţiei şi în mod temporar vaccinarea cu AstraZeneca, în urma mai multor cazuri grave de tulburare a coagulării, precum evenimente tromboembolice”, aminteşte ANSM.

”În Franţa, un caz de tromboze multiple, într-un context CIVD (coagulare intravasculară diseminată), a fost analizat în cadrul Comitetului şi urmărit de la 11 martie. Având în vedere datele disponibile, nimic nu permite să se conchidă că acest efect are legătură cu vaccinul” administrat, anunţă agenţia franceză.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!