Evoluția Covid în Europa de la începutul verii și comparații cu valul anterior (Grafice)

Evoluția Covid în Europa de la începutul verii și comparații cu valul anterior (Grafice)

Comitetul Național de Vaccinare (CNCAV) ne arată evoluția COVID-19 în Europa de la începutul verii.

La fel ca ieri, CNCAV a publicat și o hartă structurată pe culori în funcție de evoluția ratei de infectare din fiecare țară.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Harta se referă la incidența numărului de cazuri, respectiv la diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora descărcată în 20.07.2021 (rata de creștere/ scădere din 2 în 2 săptămâni)”, explică sursa citată.

Bleu și albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz și roșu reprezintă creștere de până la 200% (roșu închis).

În plus, sunt și trei grafice care explică evoluția numărului de cazuri noi de infecție, de internări în ATI și decese raportate la 1 milion de persoane din săptămânile 7 până la 29, respectiv 27 (internări ATI) ale anului 2021.

După cum se poate observa, România este colorată în roz, ceea ce înseamnă că și în țara noastră a crescut numărul de cazuri. Culoarea ne încadrează la pragul de 0 - 25% creștere a infecțiilor:

Foto: Facebook/ RO Vaccinare

„Sunt evidențiate, prin cadrane, evoluțiile din săptămâna 25 pentru fiecare situație și pot fi observate:

  • cazurile noi de infecție au început o creștere abruptă din săptămâna 25, ajungând la ~ 2/3 din magnitudinea valului precedent;
  • atât internările în ATI, cât și decesele sunt mult scăzute comparativ cu valul anterior”.

Comparații cu valul anterior

Iată ce date noi mai aduce Comitetul de Vaccinare, făcând comparație cu valul precedent al pandemiei:

  • media cazurilor noi din săptămâna 29 comparativ cu săptămâna cu media cazurilor din vârful valului anterior este la ~ 60% ( ~2/3);
  • media cazurilor internate în ATI a săptămânii 27 reprezintă 6% din media cazurilor noi aferente saptămânii 27, respectiv 10% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 (2 săptămâni în urmă, când a început creșterea valului)
  • media deceselor din săptămâna 29 reprezintă 0.7% din media cazurilor noi aferente saptămânii 29, respectiv 2% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 (4 săptămâni în urmă, când a început creșterea numărului de cazuri);

Până la data de 20 iulie, când sunt făcute și graficele, 47% din populația Europei era vaccinată cu o doză, iar cu ambele doze 36%.

Prin urmare, concluzia este cât se poate de clară - vaccinul funcționează și este eficient!

⚠️ Concluzii:
✅ vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;
✅ vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;
✅ vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principala cale de a limita efectele pandemiei”, conchide postarea CNCAV.

📈 Evoluția COVID-19 în Europa de la începutul verii! ❗️ Harta se referă la incidența numărului de cazuri, respectiv la...

Publicată de RO Vaccinare pe Joi, 22 iulie 2021

Vezi și Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene. Cum stă România și care sunt țările cu cea mai mare creştere

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!