Este perna anatomică o alegere bună? Sfaturi privind modul de îngrijire

Orthopedic,Pillow.,Woman,Lying,In,Bed
Foto: puhhha / Shutterstock.com

Pe piață există diferite modele și uneori poate fi foarte dificil să alegi perna potrivită. Mai ales dacă vorbim despre acele persoane care suferă de diverse alergii sau de probleme ale spatelui și ale coloanei cervicale. Cu toate acestea, odată ce vă familiarizați cu tipologia de bază a pernelor, alegerea uneia nu ar trebui să fie prea dificilă. În orice caz, nu uitați că, indiferent de tipul de pernă pe care îl alegeți, trebuie să aveți grijă de ea în mod corespunzător.

În rândurile următoare, vom analiza atat subiectele menționate mai sus cat și avantajele și dezavantajele pernelor anatomice.

ADVERTISING

Ce tipuri de perne puteți găsi pe piață?

Principala caracteristică prin care diferențiem pernele este umplutura acestora. Pe această bază, le împărțim în:

  • perne cu pene
  • perne din fibre sintetice
  • perne din spumă de memorie

În ceea ce privește pernele cu pene, acestea erau foarte populare cu zeci de ani în urmă. Cu toate acestea, popularitatea lor este acum în declin lent, în principal din cauza incidenței tot mai mari a diferitelor alergii provocate de acarieni, iar pernele cu puf reprezintă un mediu foarte ospitalier. Pe de altă parte, avantajul lor incontestabil este că trebuie doar să fie scuturate în mod regulat pentru a-și păstra forma inițială.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu putem spune același lucru și despre pernele fabricate din fibre artificiale, cum ar fi poliester sau poliuretan. Acestea nu sunt atractive pentru acarieni și se pot întreține mai usor din punct de vedere igienic. Din acest motiv, ele sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii.

Dacă vorbim despre pernele din spumă cu memorie, ne referim în special la pernele anatomice. Principalul avantaj al spumei cu memorie este capacitatea sa de a-și optimiza fermitatea și forma în funcție de absorbția de căldură.

Nu uitați: Diferențierea pernelor se poate face ținând cont și de alte elemente decât cele menționate mai sus. De exemplu, pernele medicale sau ortopedice. În timp ce pernele medicale tind să facă obiectul unei validări clinice, pernele ortopedice sunt menite să prevină problemele și durerile legate de coloana cervicală.

Top,Above,View,Head,Shot,Close,Up,Stressed,Young,M
Foto: fizkes / Shutterstock.com

Cum să alegi perna potrivită?

Când alegeți o pernă, ar trebui să luați în considerare umplutura și poziția în care dormiți în mod obișnuit:

ADVERTISING
  • pe o parte - pernă înaltă, fermă, formă anatomică
  • pe spate - pernă înaltă, fermitate medie - moale, modelare anatomică
  • pe burtă - pernă joasă, moale
  • poziții alternative - pernă cu înălțime medie, fermitate medie 

Sfatul nostru: vă puteți alege o pernă nouă, de pe motorul de căutare Biano. Avantajul este că  puteti gasi într-un singur loc ofertele mai multor magazine electronice. În practică, acest lucru înseamnă că nu trebuie să navigați pe mai multe site-uri separat, ceea ce înseamnă că economisiți mult timp și energie. În plus, căutarea inteligentă de pe Biano vă permite să filtrați produsele nu numai în funcție de preț, ci și în funcție de diverse alte criterii și parametri. Puteți găsi rapid și ușor perna medicală, anatomică sau ortopedică potrivită.

De ce este o pernă anatomică o alegere bună?

Am menționat deja câteva proprietăți ale pernelor anatomice, dar iată care sunt unele dintre cele mai importante avantaje ale acestora:

  • previne deformarea coloanei vertebrale 
  • oferă suport pentru coloana cervicală, așadar este perfectă pentru persoanele care suferă de scolioză
  • o pernă bună din spumă cu memorie anatomică poate reduce problemele de sforăit
  • atât somnul cât și trezirea pe o pernă cu formă anatomică este extrem de plăcută.
Young,Woman,Lying,On,Bed,With,Orthopedic,Pillow,Ag
Foto:  Africa Studio / Shutterstock.com

Sfaturi finale: Cum să ai grijă de perna ta

Atunci când îngrijiți un lucru corespunzător și îi acordați atenția cuvenită, puteți conta pe faptul că vă veți bucura de acel obiect pe o perioadă mai lungă de timp . Acest lucru se aplică și în cazul pernelor. Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să ai grijă de perna ta, astfel încât să reziste cât mai mult timp:

  • Cel mai important aspect pentru îngrijire adecvată a pernelor și lenjeriilor de pat este aerisirea dormitorul în fiecare dimineață - acest lucru previne acumularea umiditatii
  • Imediat după ce vă treziți, ar trebui să scuturați perna pentru a vă asigura că aceasta își păstrează forma, elasticitatea și fermitatea.
  • Curățați și spălați pernele de fiecare dată conform instrucțiunilor producătorului. Dacă este menționat faptul că poate fi spălată în mașina de spălat, spălați-o separat.
  • Atunci când pe pernă încep să apară pete care nu pot fi curățate, de exemplu pete de transpirație, este timpul să o înlocuiți.