Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea de Stat din Arizona a scos la iveală faptul că, administrat zilnic, oțetul poate ameliora simptomele depresiei.
În plus, în urma administrării a două linguri de oțet din vin roșu, zilnic, s-a observat și o creștere cu 86% a nivelului de nicotinamidă, o formă de vitamina B3 cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii, scrie Science Alert.
Studiul a fost realizat pe adulți supraponderali, dar sănătoși, care au fost împărțiți în două grupuri: unii au luat cele două linguri de oțet, restul câte o pastilă cu oțet, tot zilnic.
Efectul a fost însă mult mai puternic în primul grup. În rândul acestor subiecți s-a observat o scădere cu 42% a simptomelor depresive, pe când în rândul celorlalți scăderea a fost de doar 18%.
Autorii studiului spun că medicamentele antidepresive tradiționale pot avea efecte secundare și eficacitate variabilă, motiv pentru care e important să se exploreze terapiile adjuvante simple și eficiente.