După un atac de cord, cum ar trebui să arate viața sexuală? Descoperire surprinzătoare. Așa îți prelungești viața

Despre rolul sexului pentru o viață sănătoasă s-a mai scris, existând nenumărate studii pe această temă. Oamenii de știință au vrut însă să afle dacă sexul, după un atac de cord, ajută sau nu.

Iar concluzia unui studiu derulat timp de 20 de ani în Israel, pe 495 de persoane care suferiseră un atac de cord, toate cu vârste sub 65 de ani la momentul demarării cercetării, a arătat că o viață sexuală sănătoasă sporește speranțele de supraviețuire pe termen lung după un astfel de episod, după cum arată CNN.

ADVERTISING

Mulți oameni încetează să facă sex după un atac de cord, considerând că ar putea declanșa un alt episod, când, în realitate, lucrurile stau cu totul invers, conform studiului publicat de Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.

Autorii cercetării au observat că subiecții care și-au menținut sau și-au crescut frecvența activității sexuale în primele șase luni după un atac de cord au avut un risc de deces cu 35% mai mic decât cei care au încetat să facă sex sau și-au redus frecvența.

Cifrele sunt certe, verificabile, pentru că în 20 de ani mulți dintre subiecți (în marea majoritate bărbați) nu mai erau în viață.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Te-ar putea interesa și Când e somnul de mai bună calitate - când dormi singur sau cu partenerul de viață? (Studiu)

„Sexualitatea și activitatea sexuală sunt indicatori ai stării de bine”, a declarat autorul studiului, profesorul Yariv Gerber, de la Universitatea Tel Aviv.

„Reluarea activității sexuale la scurt timp după un atac de cord poate fi o parte a percepției de sine ca persoană sănătoasă, funcțională, tânără și energică. Acest lucru poate duce la un stil de viață mai sănătos, în general”, ceea ce din nou ajută, explică specialistul.

ADVERTISING

În timp ce efortul fizic brusc, așa cum este și actul sexual, poate declanșa un atac de cord, riscul pe termen lung de a avea probleme cardiace este redus de activitatea fizică regulată, se arată în raport.

De asemenea, în timp ce episoadele izolate de activitate sexuală s-au dovedit că declanșează probleme cardiace în unele cazuri, mișcarea regulată micșorează acest risc.

Vezi și Coșmarurile vorbesc despre sănătatea cardiovasculară. Ce boli prevestesc


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇