Depresia, tratată cu probiotice? Studiu deschizător de drumuri

Depresia, tratată cu probiotice? Studiu deschizător de drumuri

Ar putea, oare, ca depresia să fie tratată de la nivelul stomacului? Da, spun oamenii de știință de la Brighton and Sussex Medical School din Marea Britanie.

După ce au ”tratat” pacienții suferinzi de depresie cu probiotice, diferite alimente și suplimente menite să schimbe sau să încurajeze dezvoltarea microorganismelor benefice de la nivelul florei intestinale, verdictul e clar: depresia poate fi chiar tratată plecându-se din stomac.

Interesant este că, deși proboticele ajută clar în caz de depresie, acestea nu par să aibă efect asupra anxietății, arată IFL Science, care citează un raport publicat de BMJ Nutrition, Prevention, & Health.

ADVERTISING

În cadrul studiului au fost testate 12 tipuri de probiotice, fiecare, pe rând, sau în diferite combinații. Au fost testate inclusiv binecunoscutele Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei și Bifidobacterium bifidium. Din 12 probiotice, 11 s-au dovedit eficiente în tratarea depresiei.

Studiul nu și-a propus să arate cum și de ce acestea funcționează, dar se știe, din cercetări anterioare, că între stomac și creier există o legătură directă. De altfel, nu degeaba stomacul e numit ”al doilea creier”.

ADVERTISING

Citește și O nouă cercetare arată că singuri ne putem declanșa Alzheimerul, cu gândurile noastre


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇