De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic: „Nu ne îngrășăm de la o bere”

De ce berea face burtă. Medicul Mihaela Bilic: „Nu ne îngrășăm de la o bere”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ne pregătim de zile libere. Prosecco este băutura alcoolică în care găsim cele mai puține calorii. Deci este răul cel mai mic. Explicații la Doctor de bine.

Ne așteaptă o vacanță prelungită de 1 Mai și Paște la un loc. Dacă tot e sărbătoare, va fi mâncare din belșug, stropită cu alcool.

Consumăm alcool pentru că ne place sau pentru că ajută la digestie? Să fie bere, vin sau tărie? Și care e porția corectă?

Dacă e să o luăm după teorie, alcoolul este o substanță toxică pentru toate celulele, de la neuroni la celula hepatică. Tot știința spune că singurul organ capabil să-l elimine din organism este ficatul.

ADVERTISING

Enzima responsabilă de metabolizare se numește alcool-dehidrogenază. Sinteza ei este determinată genetic, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică.

Citeşte integral pe ŞtirileProTV.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇