Cum știi că ai nevoie de ochelari de vedere? 8 sfaturi

Cum știi că ai nevoie de ochelari de vedere? 8 sfaturi

Poate îți sună cunoscut: lucrurile încep să pară puțin încețoșate, iar ochii tăi par să se obosească mai repede decât de obicei. E posibil să fie timpul să te gândești la o pereche de ochelari de vedere. 

Iată o listă cu 8 sfaturi care te vor ajuta să înțelegi când și cum să faci acest pas important.

1. Atenție la semnele timpurii

Ai observat că te chinui să citești literele mici sau ecranele îți provoacă dureri de cap? Poate că îți vine să strângi un pic din ochi când te uiți la TV. Acestea sunt indicii clare că acuitatea ta vizuală ar putea avea de suferit. Dacă simți și o sensibilitate crescută la lumina puternică, e momentul pentru un control oftalmologic.

ADVERTISING

2. Cum să recunoști simptomele care indică nevoia de ochelari de vedere

Tu când ți-ai schimbat ultima dată ochelarii? Dacă îți aduci aminte că ai avut dureri de cap după o zi lungă de lucru sau ai simțit că ochii tăi sunt extrem de obosiți seara, acestea sunt semne că ai putea avea nevoie de o corecție a vederii. Să alegi să nu ignori aceste simptome poate preveni probleme mai grave pe termen lung.

3. Alege corect perechea de ochelari

Alegerea ochelarilor potriviți nu e doar o chestiune de estetică, ci și una de confort. Gândește-te bine la ce activități desfășori zilnic și discută cu optometristul despre tipul de lentile care ți se potrivesc: simplu-focale, bifocale sau progresive. În plus, la Lensa poți alege dintr-o varietate de rame care să îți completeze stilul și să te facă să te simți confortabil. De exemplu, la Lensa.ro găsești o varietate de ochelari de vedere Prada

ADVERTISING

4. Urmărește frecvența cu care îți schimbi poziția când citești sau lucrezi

Este obișnuit să ajustezi distanța de la ochi la ce citești? Dacă ajungi destul de des să schimbi poziția cărții sau dispozitivului pentru a vedea mai bine textul, acesta poate fi un semn de hipermetropie sau presbiopie. Ochelarii de vedere pot corecta această problemă. Astfel, poți citi și lucra confortabil fără a suprasolicita ochii.

5. Verifică regulat schimbările de dioptrie

Când ți-ai verificat ultima oară dioptriile? Este necesar să monitorizezi orice schimbare în dioptria ochelarilor tăi. Dacă observi că trebuie să schimbi ochelarii mai des decât erai obișnuit, poate fi un indiciu că vederea ta se degradează rapid. Un control regulat, recomandat anual, te poate ajuta să menții sănătatea ochilor tăi și să ajustezi dioptriile ochelarilor conform necesităților actuale.

ADVERTISING

6. Fii atent cum te uiți la TV sau computer

Dacă îți petreci mult timp în fața ecranelor și trebuie să te apropii prea mult de ecran sau să îți strângi ochii pentru a vedea clar, acestea pot fi semne că viziunea ta s-a alterat. Folosirea excesivă a dispozitivelor digitale poate duce la sindromul de oboseală vizuală la calculator, manifestat prin ochi uscați, vedere încețoșată și oboseală oculară. Un control oftalmologic poate clarifica dacă ai nevoie de ochelari speciali pentru computer.

7. Observă dacă ai dificultăți când e noapte

Ai observat că îți este greu să vezi în spații slab iluminate sau că ochii tăi au nevoie de mai mult timp să se adapteze când treci de la lumină la întuneric? Aceasta poate fi un semn al începerii problemelor de vedere, cum ar fi miopia sau presbiopia. Este important să discuți aceste schimbări cu un specialist, pentru că adaptarea la lumină este crucială pentru activități precum conducerea nocturnă. La Lensa, consultul e gratuit. Vino în oricare din cele peste 80 de magazine ale noastre și beneficiază de un test de vedere pentru distanță.

8. Fii atent la ce îți transmite corpul tău când ești obosit

Oboseala poate afecta multe aspecte ale sănătății noastre, inclusiv vederea. Dacă observi că vederea ta devine mai slabă când ești obosit sau că simptomele de vedere încețoșată se intensifică la sfârșitul zilei, este important să iei în considerare un control oftalmologic. Astfel de simptome pot indica o ușoară deficiență de vedere, care se agravează în condiții de oboseală.

Acum că știi cum să recunoști semnele problemelor de vedere și importanța alegerii corecte a ochelarilor, sper că te vei simți mai pregătit să iei decizii bune pentru sănătatea ochilor tăi. Nu uita, la Lensa te așteaptă o gamă largă de opțiuni și sfaturi personalizate care să te ajute să vezi lumea mai clar! Alege să fii informat și să îți protejezi vederea, pentru că ochii tăi merită ce este mai bun.