Cum să-ți menții organismul activ iarna: Secrete și sfaturi pentru energie continuă

Cum să-ți menții organismul activ iarna: Secrete și sfaturi pentru energie continuă

Iarna poate fi mai greu să menții un nivel optim de activitate fizică decât în lunile calde. Afară este frig, orele în care ai parte de lumină sunt mai puține, petreci mult timp la muncă etc. Cu toate acestea, sportul e important pentru sănătatea și bunăstarea ta în orice perioadă a anului. Corpul are nevoie de exerciții fizice: mușchii au nevoie de muncă și de aport de sânge, creierul are nevoie de endorfine. Dacă nivelul de efort scade, oboseala și slăbiciunea cresc, ceea ce reduce și mai mult activitatea fizică și dorința de a începe ceva. 

Ce poți face pentru  a fi activ și în sezonul rece?

Pentru început, e bine să te familiarizezi cu tipurile de exerciții fizice fundamentale. Acestea includ:

ADVERTISING
  1. Exerciții Cardio

Acestea sunt exerciții concepute pentru a-ți crește ritmul cardiac și pentru a-ți stimula rezistența.

  1. Exerciții de forță

Sunt exerciții de susținere a greutății care folosesc rezistența (greutatea corpului, benzi sau gantere) pentru a dezvolta forța musculară.

Ambele tipuri de exerciții fizice sunt utile și importante, chiar și în sezonul rece. Un program de exerciții fizice ar trebui să includă atât exerciții cardio, cât și de forță, adecvate toleranței și bunăstării tale.

Acum că știi ce exerciții poți face, este timpul să afli câteva sfaturi care te vor ajuta să te menții în formă pe timp de iarnă (dar și pe tot parcursul anului).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sfaturi care te vor ajuta să te menții în formă pe timp de iarnă

Stabilește obiective

Analizează pentru ce ai nevoie de exerciții fizice. Vrei să ai mai multă rezistență când mergi pe jos? Vrei să te poți bucura de joaca cu copiii? Vreți să te simți mai sănătos? Sau mai independent? Succesul se obține atunci când îți stabilești obiective clare/

Practică sport acasă sau la sală

Dacă nu poți face exerciții fizice afară iarna, există multe modalități de a rămâne activ. Te  poți antrena la sală, poți merge la cursuri de grup, poți ridica greutăți, poți face exerciții la videoclipuri sau poți dansa acasă. Cea mai importantă componentă a unui program de exerciții fizice este să găsești ceva care să-ți facă plăcere. Vei fi mai dispus să faci exerciții într-un mod care te face să te simți bine.

ADVERTISING

Optează pentru o nutriție orientate către o imunitate de fier

Pentru a obține rezultate maxime în sport, dar și pentru a avea o imunitate rezistentă, pe lângă alimentația sănătoasă, poți să-ți ajuți organismul cu suplimente Myprotein - acestea ajută organismul furnizând acestuia substanțele nutritive esențiale necesare pentru a funcționa optim. Spre exemplu, unturile și batoanele proteice oferă nutrienții și energia necesară la micul dejun, gustare sau cină. Altfel spus, suplimentele te ajută să te bucuri de un sezon rece plin de energie și sănătate robustă.

Practică activități de iarnă

Bineînțeles, poți face sport în interior, dar dacă decizi să te aventurezi în exterior, ai doar de câștigat! Încearcă sporturile de iarnă: patinaj pe gheață, snowboarding sau chiar schi alpin. Mersul nordic cu bețe este, de asemenea, foarte bun pentru sănătate. Dacă nu ai chef de performanțe sportive, ieși afară și construiește un om de zăpadă, creează un înger de zăpadă, amintește-ți de copilărie! Principalul lucru este să porți hainele potrivite, astfel încât activitățile de iarnă să-ți aducă bucurie, nu discomfort.

Este mai distractiv împreună – încearcă activitățile de sport în grup

Invită prietenii și familia cu tine când vrei să faci sport. Programează o întâlnire cu ei la sala de sport sau la o plimbare. Ieși din zona de confort și înscrie-te la un curs de dans sau yoga cu un prieten sau un partener. Socializarea și sportul sunt două modalități excelente de a-ți ridica moralul și de a îmbunătăți relațiile.

Așadar, experții recomandă să faci exerciții fizice timp de cel puțin treizeci de minute, cinci zile pe săptămână. Dar chiar și 15 minute de mișcare pe zi te pot ajuta să pierzi în greutate, să îți îmbunătățești starea de spirit și sănătatea.

Așadar, ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de energie continuă chiar și în sezonul rece.