Cum îți ajută sănătatea urcatul scărilor

Cum îți ajută sănătatea urcatul scărilor

Un studiu recent a arătat că o activitate atât de simplă, cum e urcatul scărilor, reduce considerabil riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare.

Cercetarea, realizată în Marea Britanie, în fapt o analiză a multor studii ce au implicat aproape jumătate de milion de oameni, a arătat că persoanele care urcă scările își reduc riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare cu 39%, scrie Medical News Today.

În plus, același tip de mișcare, pe care adesea nici nu-l considerăm sport, vine la pachet și cu un risc general mai mic de diagnostic al bolilor cardiovasculare sau atac de cord, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral.

ADVERTISING

„Dacă aveți de ales între a merge pe scări sau cu liftul, alegeți scările, deoarece vă va ajuta inima”, a declarat dr. Sophie Paddock, autor al studiului.

„Chiar și scurte episoade de activitate fizică au un impact benefic asupra sănătății, iar reprizele scurte de urcare a scărilor ar trebui să fie un obiectiv realizabil pentru a fi integrat în rutina zilnică”, a mai spus omul de știință, după ce cercetarea a fost prezentată la ESC Preventive Cardiology 2024, un congres științific al Societății Europene de Cardiologie (ESC).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇