Cum a provocat un bărbat cu Covid carantinarea a mii de locuitori

Cum a provocat un bărbat cu Covid carantinarea a mii de locuitori

Mii de rezidenți au fost plasați în carantină, în Beijing, după ce un bărbat testat pozitiv pentru Covid nu a respectat regulile de izolare.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a ieșit din casă și a mers la un centru comercial, iar astfel 250 de vecini au fost duși într-un centru de carantină, în timp ce alţi 5.000 de rezidenţi au fost nevoiţi să se izoleze la domiciliu, scrie AFP.

El este vizat acum de o anchetă. Capitala Beijing s-a confruntat la începutul lunii mai cu un focar epidemic care a depăşit 1.700 de cazuri de contaminare, o cifră ridicată pentru China, care aplică o politică strictă zero-Covid.

ADVERTISING

Îmbunătăţirea situaţiei sanitare în ultimele zile a permis reluarea unei mari părţi a circulaţiei în oraş, în timp ce prezenţa fizică la locul de muncă a fost din nou autorizată luni în anumite cartiere.

Cu toate acestea testele de screening sunt încă necesare pentru accesul în locuri publice, inclusiv în supermarketuri. Iar membrii gospodăriilor în care au fost înregistrate cazuri pozitive de Covid-19 trebuie să rămână în izolare.

Parcurile din capitala chineză s-au redeschis la 50% din capacitate, inclusiv Ritan din centrul Beijingului.

ADVERTISING

Şcolile sunt încă închise şi nu a fost oferită o dată în legătură cu redeschiderea lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇