Cu doar 7 cazuri de Covid confirmate, Wuhan vrea să-și testeze toți cei 11 milioane de locuitori

Cu doar 7 cazuri de Covid confirmate, Wuhan vrea să-și testeze toți cei 11 milioane de locuitori

Autoritățile din Wuhan (China) vor să testeze întreaga populație a orașului, după doar câteva cazuri de coronavirus confirmate.

Wuhan este orașul în care a fost confirmat primul caz de coronavirus din lume, în 2019, fiind primul epicentru al pandemiei.

Acum, aici s-au înregistrat șapte cazuri de transmitere locală a Covid 19, acestea fiind primele infecții locale după mai bine de un an.

Wuhanul are o populație de 11 milioane de locuitori.

Însă în prezent China se confruntă cu unul dintre cele mai mari focare Covid din ultimele luni, cu 300 de cazuri depistate în 10 zile.

ADVERTISING

Aproximativ 15 provincii din întreaga țară sunt afectate, ceea ce a îndemnat autoritățile să recurgă la testarea întregii populații, dar și la instituirea de noi măsuri de lockdown, notează BBC.

Autoritățile au evocat ca posibilă cauză răspândirea variantei Delta, care este mult mai contagioasă, dar și sezonul turistic intern.

Doar marți, China a raportat 90 de noi infecții, dintre care 61 fiind transmise local.

Țara a reușit să controleze cu succes pandemia, închizându-și granițele, dar acum aceste noi focare au fost depistate chiar în rândul angajaților unui aeroport din Nanjing, fapt ce a stârnit îngrijorări la nivelul decidenților.

ADVERTISING

Autoritățile au testat cei 9,2 milioane de locuitori din Nanjing de trei ori și au impus lockdown pentru sute de mii de oameni.

Locul infectărilor, un teatru

Dar, în weekend, reflectoarele s-au îndreptat către destinația turistică populară Zhangjiajie din provincia Hunan, unde au fost confirmate multe dintre cazurile noi. Acum, autoritățile iau în considerare că locuitori din Nanjing au vizitat recent orașul.

Oficialii din domeniul sănătății au stabilit ca loc de infectare un teatru din Zhangjiajie. Acum, încearcă să găsească aproximativ 5.000 de persoane care au participat la diverse spectacole aici, dar apoi s-au întors în orașele lor de origine.

ADVERTISING

„Zhangjiajie a devenit acum epicentrul pentru pandemia de Covid în China”, a susținut expertul în boli infecțioase Zhong Nanshan.

Boala s-a răspândit inclusiv în capitala Beijing, care a raportat câteva cazuri de transmistere locală.

Citește mai multe despre situația epidemiologică din China:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇