Cine e primul comisar european confirmat cu Covid-19

Cine e primul comisar european confirmat cu Covid-19

Comisarul european pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, bulgăroaica Mariya Gabriel, a anunţat sâmbătă că a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în urma unui al doilea test pe care l-a efectuat după ce a fost contact al unei persoane infectate din echipa sa.

După un prim test negativ pentru COVID-19 luni, al doilea a fost pozitiv. Am rămas în autoizolare de luni şi voi rămâne în continuare acasă, urmând regulile stabilite”, a anunţat Mariya Gabriel pe Twitter, potrivit agenţiei EFE.

ADVERTISING

Fosta eurodeputată bulgară se adaugă pe o lungă listă de comisari sau lideri comunitari care au fost nevoiţi să se autoizoleze şi să fie testaţi pentru COVID-19 după ce au fost contacţi ai unor persoane infectate cu noul coronavirus, dar Mariya Gabriel este primul comisar european confirmat cu COVID-19.

Şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a stat în autoizolare şapte zile după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus, în pofida recomandărilor agenţiei europene de sănătate publică, ce prevăd 14 zile de autoizolare pentru astfel de situaţii. Von der Leyen a invocat regulile aplicate în Belgia, ţară care a redus de la 1 octombrie perioada obligatorie de carantină de la 14 la 7 zile.

ADVERTISING

În România s-au stabilit sâmbătă Recorduri noi în lupta cu Covid-19: Peste 3.500 de cazuri noi şi 629 de pacienţi la ATI. Am trecut de 5.300 de morţi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇