Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a postat din greșeală un document despre cum se răspândește Covid prin aer. Apoi, l-a șters

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a postat din greșeală un document despre cum se răspândește Covid prin aer. Apoi, l-a șters

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a publicat din greșeală un document despre cum se răspândește coronavirusul prin aer, dar după câteva zile, acesta a fost șters de pe site.

Un purtător de cuvânt al CDC a explicat că ce a fost postat pe site era, de fapt, doar un draft. Așa că, odată ce documentul va fi finalizat, va apărea și pe site versiunea finală și completă.

”Din greșeală, a fost postată pe site-ul oficial o versiune nefinalizată, un draft. În prezent, CDC pregătește noi recomandări privind transmiterea coronavirusului prin aer.

ADVERTISING

Odată ce va fi gata, documentul actualizat privind recomandările va fi publicat pe site”, a declarat, pentru CNN, Jason McDonald, purtător de cuvânt al CDC.

Îndrumările se refereau la modul în care este răspândit noul coronavirus în aer.

Momentan, se știe că virusul care provoacă boala COVID-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată, care cad rapid pe pământ, după cum a precizat OMS.

Acum, se ia în calcul și posibilitatea ca SARS-CoV-2 se poate lua din aer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

OMS a recunoscut că ”apar dovezi” că noul coronavirus se transmite prin aer

De altfel, CDC a postat, săptămâna trecută, pe site, un document care atesta că noul coronavirus se răspândește și prin aer, însă fără să dea și comunicate de presă. Documentul a fost observat de media abia duminică, în condițiile în care site-ul a fost actualizat vineri.

O sursă federală apropiată situației a spus că nu există implicații politice și că e doar vina instituției.

”A fost postat din greșeală. Nu era gata să fie făcut public documentul. Cineva a apăsat un buton care nu trebuia apăsat”, a spus oficialul care a dorit să rămână anonim.

ADVERTISING

Problema cu documentul era că a fost scris în așa fel încât se înțelegea că principala cale de transmitere a coronavirusului este cea prin aer.

”Se poate (transmite prin aer - n.red.), dar nu este principalul mod prin care se transmite COVID-19. Era scris (documentul - n.red.) să pară că virusul este mai transmisibil decât am crezut, ceea ce nu este cazul. Acum sunt revizuite recomandările”, a mai spus oficialul.

Momentan, CDC nu a precizat când va publica aceste noi recomandări privind SARS-CoV-2.

Citește și Sute de oameni de ştiinţă afirmă că noul coronavirus se transmite prin aer şi prin particule mici. Cer OMS să îşi revizuiască recomandările

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇