Capitala trece de 16 la mie. Rata de infectare s-a dublat în doar două săptămâni

Capitala trece de 16 la mie. Rata de infectare s-a dublat în doar două săptămâni

Rata de infectare în Bucureşti continuă să crească și a ajuns vineri la 16,1 cazuri la mia de locuitori, cel mai mare nivel de la începutul pandemiei. Ieri era 15,83. În plus, tot ieri s-au raportat 3.123 de cazuri noi de Covid în Capitală.

Practic, rata de infectare s-a dublat în 2 săptămâni, pentru că pe 2 octombrie era 8,28.

Sectorul 1 se află în continuare pe primul loc, cu o incidență care a trecut de 18. Cel mai bine stă Sectorul 3, dar și aici rata de infectare este peste 13 la mie:

  • Sectorul 1 (18,41)
  • Sectorul 2 (16,57)
  • Sectorul 3 (13,42)
  • Sectorul 4 (16,74)
  • Sectorul 5 (16,48)
  • Sectorul 6 (17,06)
ADVERTISING

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul demis Florin Cîțu, a aprobat, vineri, o hotărâre prin care decis să NU valideze propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane Bucureşti”.

Pe de altă parte, Florin Cîțu a făcut, vineri, noi precizări pe tema introducerii certificatului verde Covid pentru accesul în magazine. Amintim că, joi, el a făcut aceste declarații la modul general, ceea ce a stârnit un val de indignare și critici. Acum, Cîțu spune că nu se referea la magazine alimentare sau farmacii, ci doar la cele ”neesențiale”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇