Capacitatea României de a primi pacienți COVID la ATI e depășită deja cu 200 de locuri

Capacitatea României de a primi pacienți COVID la ATI e depășită deja cu 200 de locuri

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a anunțat joi că România și-a depășit cu 200 de locuri capacitatea de a primi bolnavi la Terapie Intensivă.

Astăzi, din păcate, eram la 1.727 pacienţi la ATI. Noi pe planul nostru de rezilienţă aveam 1.522 de paturi, deci suntem cu 200 de paturi de ATI peste planul de rezilienţă al României pe COVID”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, joi seara.  

Ministrul interimar al Sănătăţii a arătat că, luni, cel târziu, vor fi operaţionalizate alte 32 de paturi ATI, în Bucureşti.   

ADVERTISING

"La sfârşitul acestei săptămâni, până luni, cel târziu, vom mai operaţionaliza paturi de ATI în Bucureşti fiindcă aici avem presiunea extraordinar de mare. La Bagdasar Arseni încă 15 paturi, cu posibilitate să mai ducem o Unitate Mobilă cu încă 10 paturi ATI tot acolo. La Colentina încă 7 paturi ATI şi încă 10 de terapie intermediară, la Pipera putem duce pacienţi care nu au nevoie de ATI, dar au nevoie de oxigen. Astăzi avem acolo 50 de pacienţi şi mai putem duce pacienţi”, a detaliat Cseke Attila.  

ADVERTISING

Ministrul a adăugat că unii pacienţi cu COVID-19 rămân în ambulanţe sau în Unităţile de Primiri Urgenţe, până li se găseşte un pat.  

"Unii dintre ei, până când rezolvăm problema de a intra în spital, da, rămân în ambulanţe, respectiv la UPU”, a declarat Cseke Attila.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇