Când pot face sport copiii care au avut Covid? Dr. Craiu le răspunde părinților

Când pot face sport copiii care au avut Covid? Dr. Craiu le răspunde părinților

Medicul Mihai Craiu spune că în ultima perioadă specialiștii sunt întrebați din ce în ce mai des când pot copiii care au trecut prin COVID să revină la joacă sau la activități sportive, fără restricții sau riscuri.

Medicul Craiu consideră că toți copiii care au avut forme medii și grave ale COVID pot reveni la activitățile sportive doar după un consult medical și efectuarea unei electrocardiograme. În schimb, cei care au avut forme ușoare pot face sport la trei zile de la însănătoșire.

„După forme asimptomatice sau foarte ușoare poate merge la activitățile sportive pe care le făcea înainte de COVID-19 la 72 ore de la dispariția totală a semnelor de boală, dacă nu a avut miocardită în cadrul bolii recente”, a explicat medicul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

ADVERTISING

În cazul formelor medii și grave, copiii au nevoie de un consult medical înainte de a reveni la activitățile obișnuite.

„După forme medii (febră 4 zile sau mai mult asociată cu dureri musculare intense sau cu stare de rău prelungită) este necesar un consult medical și este utilă efectuarea unei electrocardiograme (EKG) pentru a decide dacă este copilul în siguranță la sport”, a precizat medicul Craiu.

În valul Omicron, aproximativ 5% dintre spitalizările COVID în UE și SUA sunt reprezentate de copii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇