Brazilia are deja peste 150.000 de morți din cauza COVID-19

Brazilia are deja peste 150.000 de morți din cauza COVID-19

Numărul deceselor asociate COVID-19 în Brazilia a depăşit 150.000, a anunţat Ministerul Sănătăţii, ţara sud-americană fiind a doua cea mai afectată din lume, după Statele Unite. Din punct de vedere al numărului de contaminări este a treia, după SUA şi India.

În Brazilia au fost înregistrate până în prezent peste 5 milioane de infecţii cu SARS-CoV-2. Statul São Paulo este cel mai afectat.

Preşedintele Jair Bolsonaro, diagnosticat la rândul lui în luna iulie, a minimalizat continuu riscul prezentat de coronavirus şi a ignorat sfatul experţilor privind măsurile restrictive.

ADVERTISING

Potrivit noilor date oferite de Ministerul brazilian al Sănătăţii, 150.198 de oameni au murit de la începutul epidemiei aici, în luna martie a acestui an, iar 5.082.637 de oameni au fost testaţi pozitiv, citează BBC.

În Columbia, a doua cea mai afectată naţiune din regiune, 894.300 de oameni au fost diagnosticaţi cu Covid-19 şi 27.495 de oameni au murit.

Totuşi, numărul de cazuri zilnice în Brazilia a scăzut uşor din vară, când zilnic erau raportate peste 1.000 de cazuri.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 37,1 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,07 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

ADVERTISING

Între timp, în România...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇