Baciu (MS) anunță vaccinarea angajaților din HORECA: Începe luni, la Hanul lui Manuc, cu echipă mobilă

Baciu (MS) anunță vaccinarea angajaților din HORECA: Începe luni, la Hanul lui Manuc, cu echipă mobilă

Luni va începe vaccinarea pentru angajaţii din restaurante şi hoteluri, a anunțat vineri seara secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

În plus, acesta a precizat într-o emisiune la Digi24 că vaccinarea angajaţilor din două mari companii din România a început deja, vineri, în Bucureşti.

"Astăzi, în Bucureşti, au demarat aceste activităţi (de vaccinare în cadrul companiilor - n.red.) la două companii mari, vorbim de BGS şi KFC.

Companiile pot să-şi organizeze centrul de vaccinare în interiorul companiilor pentru angajaţi şi familiile acestora, tocmai pentru a creşte această accesibilitate, astfel asigurându-se o continuitate în desfăşurarea activităţilor”, a declarat Andrei Baciu.

ADVERTISING

Conform acestuia, companiile care doresc centre de vaccinare pot fi sprijinite cu personal medical, cu condiţia să anunţe şi să facă liste cu angajaţii care doresc să se imunizeze.

El a menţionat că autorităţile au discutat cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a se asigura că procedura prin care companiile îşi pot vaccina angajaţii este cunoscută de toţi.  

"Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din domeniul restaurantelor şi hotelier. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu.

ADVERTISING

Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu echipă mobilă de la Spitalul Universitar. (...)

Practic sunt echipe mobile care se vor deplasa şi la alte entităţi şi operatori economici care nu au personal contractat pentru aceste activităţi”, a precizat oficialul din Ministerul Sănătăţii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la începutul lunii, că și-a propus ca de la 1 iunie România să revină la normalitate, astfel încât restricțiile să se mai relaxeze, în contextul vacațelor, însă președintele Iohannis s-a arătat precaut.

ADVERTISING

”Această dată de 1 iunie nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo (la relaxare – n.red.).

Până atunci, mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, iar în paralel numărul de vaccinați crește, atunci, rând pe rând, renunțăm la restricții și putem relaxa măsurile”, a declarat Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇