Avertisment OMS: Cazurile Covid sunt în creştere în Europa, după şase săptămâni de declin

Avertisment OMS: Cazurile Covid sunt în creştere în Europa, după şase săptămâni de declin

Numărul noilor contaminări cu coronavirus creşte din nou în Europa cu 9%, depășind un milion de bolnavi de Covid-19 -, după şase săptămâni de scădere, a anunţat joi conducerea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

”Săptămâna trecută, noile cazuri de Covid-19 în Europa au crescut cu 9% şi au atins un pic peste un milion”, anunţă într-o conferinţă de presă directorul OMS Europa Hans Kluge, relatează AFP.

”Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare de şase săptămâni a cazurilor noi. Peste jumătate din regiunea (OMS) înregistrează un număr tot mai mare de infecţii noi”, constată el.

ADVERTISING

Creșterea a fost consemnată și la nivel global

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, afirma luni și directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

”Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat din Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇