Avertisment al autorităților americane cu privire la mai multe loturi de ceapă: Conține salmonella

Avertisment al autorităților americane cu privire la mai multe loturi de ceapă: Conține salmonella

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) avertizează americanii care au acasă ceapă provenind din Mexic să citească atent eticheta, pentru că există riscul ca aceasta să fie infestată cu salmonella.

Dacă aceasta – indiferent că e roșie, albă sau galbenă – a fost distribuită de firma ProSource Inc, americanii sunt sfătuiți să o arunce imediat și să dezinfecteze toate suprafețele cu care ceapa a intrat în contact.

„Aruncați acasă orice ceapă neetichetată. Nu mâncați, nu vindeți și nu serviți ceapă roșie, albă sau galbenă importată din Mexic și distribuită în SUA de către ProSource Inc”, a avertizat Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

ADVERTISING

Peste 650 de americani din 37 de state americane s-au îmbolnăvit deja, iar 129 au avut nevoie de spitalizare, relatează IFL Science. Numărul de persoane bolnave de acest focar de salmonella este probabil mai mare decât cel raportat, recunosc autoritățile.

Simptomele de infectare cu salmonella includ diaree cu sânge și febră mare, crampe stomacale, vărsături și deshidratare, care încep de obicei între șase ore și șase zile după infectare, arată CDC. Simptomele durează, de obicei, de la 4 la 7 zile.

ADVERTISING

Se estimează că în SUA apar anual 1,35 milioane de cazuri de Salmonella, cu aproximativ 420 de decese, mai arată CDC. Infecția are loc, de obicei, prin consumul de alimente contaminate cu fecale de animale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇