Un studiu recent, legat de consumul excesiv de arahide, vine ca un semnal de alarmă, mai ales pentru o categorie de oameni și anume cei care au fost diagnosticați cu cancer.
Cercetarea, citată de IFL Science, a arătat că arahidele par să sprijine răspândirea cancerului în corp, odată instalat, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari.
Studiul, publicat în jurnalul Carcinogenesis, a arătat că o proteină prezentă în arahide mărește secreția a două molecule, citokine, despre care se știe că ajută la răspândirea cancerului.
Este vorba despre moleculele IL-6 și MCP-1, în strânsă legătură cu metastazele, după cum a explicat profesorul Lu-Gang Yu, de la University of Liverpool.
Citește și Reușită imensă a unui tratament testat în premieră, într-un tip rar și mortal de cancer
Nici nu mai contează dacă arahidele sunt crude, prăjite ori gătite altfel, efectul este același, se arată în studiu.
Totuși, de menționat e faptul că arahidele devin un pericol doar dacă sunt consumate în cantitate mare, de 250 de grame, de exemplu. Câtă vreme nu se depășește cantitatea de 28 de grame, circa 28 de arahide, acestea nu reprezintă un pericol.