Aproape 1 din 5 adulţi care au avut Covid au în continuare simptome persistente

Aproape 1 din 5 adulţi care au avut Covid au în continuare simptome persistente

Aproape 1 din 5 adulţi americani care au declarat că au avut Covid-19 în trecut încă mai au simptome, potrivit datelor unor sondaje colectate în primele două săptămâni din iunie.

În general, 1 din 13 adulţi din Statele Unite are simptome de long-Covid care durează de trei luni sau mai mult după ce a contractat pentru prima dată boala şi pe care nu le avea înainte de infectare, informează Reuters.

Datele au fost colectate în perioada 1-13 iunie de către Biroul de recensământ al SUA şi analizate de Centrul American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Simptomele de long-Covid variază de la oboseală, bătăi rapide ale inimii, dificultăţi de respiraţie, dificultăţi cognitive, dureri cronice, anomalii senzoriale şi slăbiciune musculară.

Analiza CDC a constatat, de asemenea, că adulţii mai tineri au fost mai predispuşi să aibă simptome persistente decât adulţii mai în vârstă.

De asemenea, potrivit studiului, femeile au fost, de asemenea, mai predispuse să aibă Covid de lungă durată decât bărbaţii, 9,4% dintre femeile adulte din SUA raportând simptome Covid de lungă durată, comparativ cu 5,5% dintre bărbaţi.