2.800 de persoane au fost imunizate până acum, la maratonul vaccinării organizat în spitalele militare

2.800 de persoane au fost imunizate până acum, la maratonul vaccinării organizat în spitalele militare

Ministerul Apărării anunţă că, în cadrul maratonului organizat în mai multe dintre centrele proprii de vaccinare, au fost imunizate 2.800 de persoane care nu aveau o programare prealabilă.

”În cadrul maratonului de vaccinare organizat în spitalele militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara s-au imunizat împotriva COVID-19, până în prezent, circa 2.800 de persoane care nu aveau o programare prealabilă.

Persoanele vaccinate sunt înregistrate direct în RENV şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel”, a transmis, miercuri, Ministrul Apărării.

Maratonul are loc, până în 11 mai, în centrele de vaccinare organizate de Spitalul de Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti şi unităţile sanitare militare din ţară care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Ministerul Apărării Naţionale asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Ministerul Apărării Naționale participă la efortul național de vaccinare a populației generale împotriva COVID-19 și,...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 4 mai 2021

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Citeşte mai multe informaţii despre campania de vaccinare:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇