16 copii bolnavi de COVID-19 sunt la ATI. Dintre aceștia, 4 sunt intubați

În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 1.513 de pacienţi adulţi şi 16 copii, dintre care patru sunt intubaţi, potrivit unui bilanț al pacienților COVID-19 prezentat duminică de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

“Zi de zi numărul celor infectaţi cu COVID-19 a crescut, iar numărul celor care au nevoie de terapie intensivă sau de terapie acută a crescut. La această oră, în spitalele din România sunt internaţi cu infecţie Sars-Cov-2 – 11.875 de pacienţi adulţi, alături de care sunt 94 pacienţi copii, 1.513 de pacienţi adulţi sunt la secţiie de terapie intensivă, 16 pacienţi copii sunt la Terapie Intensivă în ţară, din care patru sunt intubaţi în acest moment. În toată ţara mai sunt şase paturi libere la ATI”, a precizat Voiculescu.  

ADVERTISING

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei aflaţi în situaţii critice pot primi ajutor pe un pat de spital.  

“Suntem într-o situaţie gravă care cere măsuri responsabile, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se asigure că cei care au nevoie de ajutor aflându-se în situaţii critice îl pot primi pe un pat de spital, cu asigurarea îngrijirii medicale adecvate”, a mai transmis Voiculescu.

ADVERTISING

Vezi aici mai multe detalii despre bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 publicat azi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇