Bilanț Covid: Nou record negativ la ATI, numărul pacienților în stare gravă crește accelerat

Bilanț Covid: Nou record negativ la ATI, numărul pacienților în stare gravă crește accelerat

Numărul românilor confirmați cu Covid 19 a scăzut, în ultimele 24 de ore, pe fondul reducerii numărului de teste efectuate. În schimb, tot mai mulți pacienți sunt în stare gravă și ajung la Terapie Intensivă.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat alte 3.302 de cazuri noi de Covid 19, cu aproape o mie mai puține decât în ziua precedentă.

Merită, însă, menționat că numărul de teste efectuate în ultimele 24 de ore a fost de numai 14.964, față de 35.665, efectuate de vineri până sâmbătă.

ADVERTISING

A scăzut și numărul deceselor. Mai exact, de vineri până sâmbătă se raportaseră 139 de decese. Iar de ieri până astăzi, duminică, 11 aprilie, s-au raportat 129 de decese (70 bărbați și 59 femei).

În schimb, numărul de pacienți internați la ATI a crescut puternic. Mai exact, dacă sâmbătă la prânz 1.492 de pacienți erau la Terapie Intensivă, duminică, numărul lor a urcat la 1.531.

Per total, nu mai puțin de 13.500 de români sunt internați acum în spital din cauza suferințelor cauzate de Covid 19.

Cea mai ridicată incidență se înregistrează, în continuare, în județul Ilfov. Cu toate astea, și în acest județ incidența este în scădere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai exact, duminică, valoarea incidenței este de 7,67 la mie (în condițiile în care în zilele anterioare fusese 8,12 la mie, respectiv de 8,50 la mie).

Continuă să scadă incidența îmbolnăvirilor și în București. Mai exact, vineri incidența comunicată a fost de 6,67 la mie. Sâmbătă scăzuse la 6,39 la mie, iar astăzi este de 6,35 la mie.

incident-duminica

Cea mai mică incidență raportată este în Succeava: 0,92 la mie.

Pentru mai multe detalii privind evoluția îmbolnăvirilor de Covid 19 în fiecare județ din țară, dar și în diaspora, puteți citi integral cel mai recent raport al GSC.

ADVERTISING

Alte informații relevante pe subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇