Voiculescu îl acuză pe Cîţu nu a mai dat bani Ministerului Sănătăţii pentru plata personalului din centrele de vaccinare din luna mai. Premierul explică

Voiculescu îl acuză pe Cîţu nu a mai dat bani Ministerului Sănătăţii pentru plata personalului din centrele de vaccinare din luna mai. Premierul explică

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă, vineri, că premierul Florin Cîţu nu a mai alocat din luna mai bani pentru plata personalului din centrele de vaccinare şi a lăsat Ministerul Sănătăţii fără fonduri pentru programele de sănătate, însă aprobă în şedinţa de Guvern ”şpaga numită PNDL 3”.

”Vă mai amintiţi scandalul de la începutul anului după declaraţia (întâmplătoare, desigur) a lui Valeriu Gheorghiţă că personalul din centrele de vaccinare nu fuseseră plătit de câteva săptămâni? 

ADVERTISING

Ei, Cîţu nu a mai dat bani MS pentru plata personalului din centrele de vaccinare din luna mai încoace.

La fel a lăsat ministerul fără fonduri pentru programele de sănătate, fonduri dedicate pentru ATI, AVC, arsuri, infarct, tratamentele pacientilor HIV si TBC, Serviciile Judetene de Ambulanta si Unitati Primiri Urgenta. De la benzina pentru ambulanţe până la medicaţie, pentru niciunele nu mai sunt bani. 

Cu toate astea, pe agenda şedinţei de guvern de astăzi nu e decât şpaga numită PNDL 3. Nimic altceva nu e pe agendă”, a scris, vineri, pe Facebook, Vlad Voiculescu.  

Vă mai amintiți scandalul de la începutul anului după declarația (întâmplătoare, desigur) a lui Valeriu Gheorghiță că...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Vineri, 3 septembrie 2021

Acesta apreciază că în zilele următoare premierul va descoperi ”cu surprindere ce n-a făcut bine Ioana Mihăilă la MS”.  

ADVERTISING

Florin Cîţu, replică pentru Vlad Voiculescu

Întrebat la conferința de presă organizată după adoptarea PNDL3, premierul Cîțu i-a răspuns fostului ministru al sănătății, spunând că, de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit.

„Ministerul Sănătăţii a avut un buget şi anume nu are cum să dea Guvernul. La rectificare se alocă bani suplimentari. Când a fost nevoie de a cumpăra Remdesivir imediat am aprobat din Fondul de rezervă. La rectificarea bugetară sunt alocate resurse, îi aşteptăm pe colegii de la USR să vină la rectificarea bugetară. Eu vă spun că de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇