Viral: Momentul în care președintele Serbiei află de la Trump că-și mută ambasada din Israel la Ierusalim

Viral: Momentul în care președintele Serbiei află de la Trump că-și mută ambasada din Israel la Ierusalim

Aleksandar Vučić, președintele Serbiei, a avut o reacție ciudată când președintele SUA, Donald Trump, a anunțat mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim.

Aflat în vizită în SUA, Vučić se afla alături de Trump, la Casa Albă. În cadrul unei conferințe de presă, Donald Trump mulțumește Serbiei că-și va muta ambasada din Tel Aviv în Ierusalim.

În acel moment, Aleksandar Vučić pare că se panichează și începe să răsfoiască foile pe care le ara în fața sa. Apoi, se uită nedumerit la Trump și pare că nu înțelege ce se întâmplă în jurul lui.

ADVERTISING

Clipul în care a fost surprinsă această reacție a strâns, în câteva ore, peste 4 milioane de vizualizări.

Serbia îşi va muta de la Tel Aviv la Ierusalim ambasada din Israel, devenind astfel „prima ţară europeană” care urmează exemplul Statelor Unite, a anunţat vineri seară premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Îi mulţumesc preşedintelui Serbiei (Aleksandar Vucic – n.r.), prietenul meu (…), pentru decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a transfera acolo ambasada ţării sale”, a transmis Netanyahu printr-un comunicat în ebraică, precizând că mutarea se va face până în iulie 2021.

ADVERTISING

Iată aici detalii - Trump a convins Serbia să-și mute ambasada din Israel la Ierusalim și să facă afaceri cu Kosovo


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇