Viorica Dăncilă, despre ordonanța privind amnistia și grațierea: Nu mi-a fost cerută de Dragnea în mod expres, inclusiv Ciolacu a votat

Viorica Dăncilă, despre ordonanța privind amnistia și grațierea: Nu mi-a fost cerută de Dragnea în mod expres, inclusiv Ciolacu a votat

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, despre ordonanţa privind amnistia şi graţierea, că nu i-a fost cerută de Liviu Dragnea în mod expres, ci a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, inclusiv Marcel Ciolacu.

„Să ştiţi că acea ordonanţă nu mi-a fost cerută de domnul Dragnea în mod expres, acea ordonanţă a fost cerută în Comitetul Executiv al PSD, de toţi preşedinţii de organizaţii judeţene. Inclusiv domnul Ciolacu a votat acea ordonanţă de urgenţă. M-am văzut singură în faţa tuturor”, a declarat Viorica Dăncilă, la Prima News, precizând că „mai erau şi unii care aveau probleme”

ADVERTISING

„Nu am participat la această discuţie între domnul Dragnea şi preşedinţi şi răspunsul meu a fost: NU. De ce? Pentru am avut foarte multe discuţii cu Bruxelles-ul. Mi-au spus că, în condiţiile în care dau ordonanţa de urgenţă, va fi activat pentru România Articolul 7, ceea ce presupunea tăierea fondurilor europene”, a mai spus fostul premier.

Amintim că în 2020, fostul lider PSD Liviu Dragnea declara că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia, el subliniindu-i că nu i-a cerut niciodată aşa ceva şi că nu a pus o astfel de condiţie şi că nu mai vrea să discute pe această temă. El mai susținea că Dăncilă „se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește relația cu Ciolacu, Dăncilă nu a ascuns tensiunile. Ea a spus că probabil el va fi prezidențiabilul PSD, dar că se așteaptă să i se întoarcă ceea ce el a făcut ca șef de organizație și să nu fie susținut de toate filialele.

„Da, eu cred că va fi (candidatul PSD, n.red.) şi îi doresc mult succes. Șansele de a câştiga depind de cum va gestiona această perioadă în care este prim-ministru. Probabil va primi ceea ce a făcut şi dânsul, vor fi şi judeţe care nu îl vor sprijini, din păcate. sper să fiu ultima persoană pe care nu a susţinut-o partidul.

ADVERTISING

În ceea ce mă priveşte, eu consider că a fost mai mult lupta pentru a ocupa anumite scaune, lupta de a ocupa anumite poziţii în interiorul partidului. Eu asta cred şi pe ce îmi bazez această afirmaţie, pe faptul că ne-am întâlnit la sediul partidului cu mai mulţi care îmi cereau, înainte de alegeri, să îmi dau demisia, să fie un alt preşedinte şi să formeze ei noua echipă care va conduce partidul”, a arătat Dăncilă, precizând că tot numele lui Marcel Ciolacu se vehicula, ca preşedinte, dar „erau şi domnul Oprişan, domnul Benea, de la Bacău, domnul Manda, de la Dolj”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇