Viitorul guvern din Cehia va revoca obligativitatea vaccinării antiCovid a persoanelor peste 60 de ani

Viitorul guvern din Cehia va revoca obligativitatea vaccinării antiCovid a persoanelor peste 60 de ani

Viitorul guvern de coaliţie al Cehiei va revoca obligativitatea vaccinării anticoronavirus a persoanelor de peste 60 de ani pe care intenţionează să o introducă actualul Executiv în exerciţiu, condus de Andrej Babis.

Guvernul în exerciţiu format din populişti şi social-democraţi, care va pleca de la putere după ce a pierdut alegerile legislative din octombrie, vrea să impună începând din martie vaccinarea anticoronavirus pentru personalul sanitar, lucrători sociali, pompieri, poliţişti, militari, vameşi, funcţionari din închisori şi persoanele de peste 60 de ani.

Propunerea, care este în prezent studiată în Consiliul Legislativ al Guvernului, va fi revocată de viitorul Executiv, în cazul în care va fi aprobată săptămâna aceasta, a avertizat candidatul la postul de ministru al Muncii, Marian Jurecka, a informat luni postul public iRozhlas, citat de EFE.

”Viitorul ministru al Sănătăţii va revoca această normă, deoarece nu o putem accepta”, a declarat Jurecka, care a argumentat că nu au fost epuizate toate măsurile pentru a-i motiva pe cei nevaccinaţi să se imunizeze.

Marian Jurecka a insistat că vaccinul nu va fi administrat obligatoriu ”având drept criteriu vârsta”, dar s-a arătat deschis vaccinării în cazul anumitor profesii, însă doar dacă reprezentanţii organizaţiilor de specialişti – între ele, echipa anticoronavirus a viitorului guvern – vor sprijini o asemenea măsură.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇