Cehia va interzice accesul persoanelor nevaccinate la evenimentele publice

Cehia va interzice accesul persoanelor nevaccinate la evenimentele publice

Cehia va interzice începând de luni accesul persoanelor nevaccinate împotriva Covid la evenimentele şi serviciile publice, a declarat miercuri premierul Andrej Babis, precizând că testele negative nu vor mai fi recunoscute.

Restricţiile, care urmează să fie aprobate de cabinet joi, survin după o creştere a infectărilor cu Covid până la cifra record de 22.479 raportată marţi, relatează Reuters.

Multe ţări europene, inclusiv statele învecinate - Germania, Austria şi Slovacia, au înregistrat creşteri ale cazurilor de Covid şi au început să înăsprească restricţiile.

ADVERTISING

Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria şi Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele peste şase luni.

"De luni, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor avea acces la servicii şi evenimente publice", a spus premierul Babis.

"Oamenii trebuie să creadă în cele din urmă că Covid ucide", a mai spus el.

Republica Cehă, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, a evitat impunerea de restricţii dure în timpul ultimului val de coronavirus, guvernul promiţând să nu închidă şcolile şi să nu impună lockdown-uri. Cu toate acestea, agravarea situaţiei în spitale a făcut guvernul să reconsidere restricţiile privind persoanele nevaccinate.

ADVERTISING

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât în alte ţări, cu 57,6% din populaţie complet vaccinată, faţă de media UE de 64,9%, conform datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇