Parlamentul din Letonia a decis să le interzică dreptul de vot şi să le reducă salariul deputaţilor nevaccinaţi împotriva COVID-19

Parlamentul din Letonia a decis să le interzică dreptul de vot şi să le reducă salariul deputaţilor nevaccinaţi împotriva COVID-19

Parlamentul leton a aprobat vineri ca deputaţilor care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 să le fie interzis să voteze şi să participe la discuţii în legislativ, informează Reuters.

Măsurile restrictive, care includ şi o reducere salarială, au fost aprobate cu votul a 62 de parlamentari din totalul de 100 şi vor fi aplicate de luni până la mijlocul anului 2022.

Letonia, ţară cu una din cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană, a fost prima care a reimpus un lockdown în această toamnă, când un nou val de infectări ameninţă să copleşească sistemul medical.

ADVERTISING

Potrivit televiziunii de stat, nouă deputaţi au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

Interdicţia impusă parlamentarilor nevaccinaţi a fost necesară pentru a promova încrederea populaţiei în politicile guvernului de a aduce sub control epidemia, a declarat iniţiatorul legii, deputatul Janis Rancans, citat de serviciul de presă al legislativului.

Letonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, a raportat până acum 236.765 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 3.646 de decese asociate COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇