Iohannis nu mai pleacă în Letonia, pentru că preşedintele Levits are Covid. Ţara e în stare de urgenţă

Iohannis nu mai pleacă în Letonia, pentru că preşedintele Levits are Covid. Ţara e în stare de urgenţă

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă, a fost amânată.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Letonia a declarat stare de urgenţă sanitară la nivel naţional pentru o perioadă de trei luni, din cauza nivelurilor record de infectări cu COVID-19. Orice angajat din sectorul de stat va trebui să fie vaccinat până pe 15 noiembrie.

Persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea intra în supermarketuri şi numai magazinele considerate esenţiale vor fi deschise în weekend. Şi la noi premierul Florin Cîţu (demis, dar interimar) a anunţat pentru prima oară că ar putea fi impus certificatul verde chiar și în magazine, afirmând că nu este o restricționare a oamenilor la cumpărături, ci o triere.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇