Viceprimarul USR al Capitalei critică o achiziţie dorită de Nicuşor Dan: Cu banii respectivi Dăruiește Viață a realizat toată investiția din Spitalul Modular 1 Elias

Viceprimarul USR al Capitalei critică o achiziţie dorită de Nicuşor Dan: Cu banii respectivi Dăruiește Viață a realizat toată investiția din Spitalul Modular 1 Elias

Horia Tomescu, viceprimarul USR al Capitalei, nu este de acord cu una dintre dintre investiţiile propuse de Nicuşor Dan, o achiziţie de 12 milioane de lei care urmează a fi votată luni în ședința Consiliului General.

Tomescu susține că Primăria Capitalei îşi propune să dea 12 milioane de lei pentru o instalație de oxigen la spitalul modular din Pipera, aceeași sumă a fost necesară ONG-ului ”Dăruiește Viață” pentru întreaga investiție de la spitalul modular 1 Elias.

Şi asta nu e singura problemă semnalată de viceprimar.

ADVERTISING

"Această construcție este realizată juridic ca o organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan.

Acele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală.

Între “saloane” și holuri există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.

Ușa de acces în fiecare “salon” are lățime de 60 cm, dimensiune necorespunzătoare pentru acces sau evacuare", scrie pe Facebook Horia Tomescu.

Tomescu spune că în octombrie a fost de acord cu reoperaționalizarea acestui spațiu pentru cazuri ușoare/medii Covid, care să folosească concentratoare de oxigen.

ADVERTISING

"O instalație de oxigen este însă extrem de riscantă în această organizare de șantier", adaugă viceprimarul.

Tomescu pledează pentru respingerea acestei achiziţii în şedinţa de luni a CGMB.

"Autoritățile sunt disperate să raporteze din ce în ce mai multe "realizari de plan cincinal" prin aceste paturi ATI/paturi cu oxigen în pregătirea valului 5, dar trebuie să existe o limită a iresponsabilității.

Nu putem risca să punem în pericol viața sau integritatea fizică a personalului medical si a pacienților prin construcția unei instalații de oxigen medicinal în spații improprii.

ADVERTISING

Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală.

Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect", aşa se încheie postarea.

Mâine, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, Primarul General ne propune realizarea unei instalații de oxigen la “Spitalul modular” din Pipera.????Această construcție este realizată juridic ca o organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan. Acele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală. Între “saloane” și holuri există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.????Ușa de acces în fiecare “salon” are lățime de 60 cm, dimensiune necorespunzătoare pentru acces sau evacuare.????Cu suma de 12 milioane lei Daruieste Viata a realizat întreaga investiție în Spitalul Modular 1 Elias. Mâine ni se propune să cheltuim 12 milioane pentru realizarea unei instalații de oxigen medicinal și modificări la instalația electrică.????În octombrie am fost de acord cu reoperaționalizarea acestui spațiu pentru cazuri ușoare/medii care să folosească concentratoare de oxigen. O instalație de oxigen este însă extrem de riscantă în această organizare de șantier.????Autoritățile sunt disperate să raporteze din ce în ce mai multe "realizari de plan cincinal" prin aceste paturi ATI/paturi cu oxigen în pregătirea valului 5, dar trebuie să existe o limită a iresponsabilității. ????Nu putem risca să punem în pericol viața sau integritatea fizică a personalului medical si a pacienților prin construcția unei instalații de oxigen medicinal în spații improprii.????Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală.Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect.

Publicată de Horia Tomescu pe Duminică, 26 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇