Vasile Dîncu a fost ales președinte interimar al Consiliului Național al PSD. Olguța Vasilescu și Mihai Tudose îl contestă

Vasile Dîncu a fost ales președinte interimar al Consiliului Național al PSD. Olguța Vasilescu și Mihai Tudose îl contestă

Sociologul Vasile Dîncu a fost ales, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național (CExN), președinte interimar al Consiliului Național al PSD. Decizia a fost contestată de o parte dintre social-democrați.

„Eu l-am propus pe Vasile Dîncu. Au fost 48 de voturi. (…) S-a tranșat printr-un vot în interiorul partidului (alegerea lui Dîncu – n.red.). Avem dreptul fiecare dintre noi la o opinie. (Dîncu- n.red.) este un om de stânga, profesor respectat, a fost vicepremier, ministru al Dezvoltării.

(În calitate de președinte al Consiliului Național al PSD - n.red.) el coordonează toate departamentele partidului, este un motor de reformă, de restructurare a partidului”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Declarația lui Dâncu prin care și-a ostilizat o parte din PSD

Recent, Dîncu a spus că PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova. Afirmația a născut nemulțimiri în rândul social-democraților.

„Acum câțiva ani, un lider PSD, dintr-un județ în care partidul nu sare de genunchiul broaștei de la revoluție încoace, se chinuia să ne convingă să citim un studiu facut de Vasile Dîncu în care se explica 'pe larg' de ce pierduse el alegerile. A fost o bășcălie generală din partea liderilor care câștigaseră alegerile cu scoruri cu 4, cu 5 sau chiar cu 6 în față.

ADVERTISING

'Dar unul care să te fi învățat cum să câștigi, n-a avut?'. Acum urmăresc, în parte amuzată, în parte enervată, insistența 'strategului' care s-ar vrea lider al partidului, fiindcă (nu-i așa?) îl califică 'anvergura' și 'cultura politică' să fie șef”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Și fostul premier Mihai Tudose l-a criticat pe Vasile Dîncu și l-a catalogat drept „războinicu de lut cu papuci de pluş” din PSD.

„Vasile Dîncu, maaaare gânditor ce se vrea a fi reformatorul partidului, dar care nu a câştigat niciodată alegerile pe acolo pe la el”, a spus fostul premier social-democrat.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇