USR-PLUS nu vrea liste comune cu PNL la București: Este o placă obosită. Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD

USR-PLUS nu vrea liste comune cu PNL la București: Este o placă obosită. Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, au transmis, marţi, un comunicat de presă în care atacă PNL şi susţin că ”nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”.

”Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei”, susţin cei doi.

”În ultimele zile au apărut câteva zeci de articole despre cum Bucureştiul a fost împărţit. Vedem astăzi declaraţiile unui lider liberal care vorbeşte despre împărţirea listelor între USR PLUS, PNL şi PMP. Totul sub aceeaşi placă repetată de 30 de ani: «Este nevoie de dreapta unită, doar aşa scăpăm de PSD».

Este o placă obosită. Şi e prea puţin. Am investit prea mult în anii ăştia ca să scăpăm doar de PSD. (…) Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi «campioni» între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi”, au transmis Claudiu Năsui (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS), lideri ai Alianţei 2020 USR-PLUS Bucureşti.

Aceştia se întreabă cu cine ar putea fi unită dreapta: ”Cu domnul Chirică de la Iaşi care a sărit de la PSD la PNL? Cu domnul Popescu de la Sectorul 2, care încă nu ştie dacă e la “dreapta” sau la “stânga”? Cu domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist şi condamnat penal?

Cu fostul viceprimar al lui Vanghelie? Cu lobbyistul Tănase Stamule? Cu PMP-ul care acum 4 ani absorbea UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi între timp a făcut blat după blat cu Firea-PSD?”.

”Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie. Pentru voi, “dreapta” şi “stânga” sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public.

În funcţie de care are dexteritate mai mare la furat, jonglaţi de la o mână la alta. Schimbaţi echipa în funcţie de cine oferă mai mult: azi e “am semnat cu FC Dreapta Unită pe viaţă”, mâne e “am fost fan CSM Stânga de mic””, au mai transmis cei doi lideri.

”Trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei”

Aceştia susţin că, în Bucureşti, ”funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă”.

”Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD.

Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia. Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat – încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste.

Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul. Că doar asta vrem cu toţii, nu?

Până atunci, nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”, afirmă cei doi politicieni.

”Am spus acum un an că fără hoţie ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoţie! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei”, au mai transmis cei doi.