USR-PLUS a lansat propria campanie ”Ne vaccinăm și scăpăm”, după modelul ”Fără penali” (Video)

USR-PLUS a lansat propria campanie ”Ne vaccinăm și scăpăm”, după modelul ”Fără penali” (Video)

Vicepremierul Dan Barna și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au lansat joi propria campanie pro-vaccinare antiCovid a USR-PLUS, care se va desfășura în toată țara, pe bază de voluntariat și cu susținerea financiară a partidului, după modelul ”Fără penali”.

Anunțul a fost făcut într-o scurtă conferință de presă organizată la Piața Universității, la care au mai participat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, alți lideri ai USR-PLUS, precum și membri ai partidului care se vor implica voluntar în această acțiune.

dan-barna-ioana-mihaila
Foto: captură video Facebook / USR-PLUS

Prezentarea propriei campanii de vaccinare a USR-PLUS a avut loc la scurt timp după ce Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19, a lansat public noi clipuri de promovare a vaccinării, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV#ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Publicată de RO Vaccinare pe Joi, 3 iunie 2021

Un demers complementar, susținut și finanțat exclusiv de USR-PLUS

Dan Barna a precizat că demersul USR-PLUS reprezintă o ”campanie de informare și susținere” a vaccinării, complementară celei oficiale a Guvernului.

ADVERTISING

”Fiecare efort și fiecare contribuție conteaza foarte mult”, a subliniat Dan Barna, făcând explicit apel la ”ONG-uri, biserici, sindicate, companii să desfașoare propriile activități de informare și convingere a populației”.

Demersul este ”susținut și finanțat exclusiv de USR-PLUS”, a mai declarat Dan Barna, urmând să fie astfel valorificată experiența dobândită de partid în campaniile precedente, electorale sau de altă natură.

”Internetul, media contează, dar convingător este dialogul direct, nemijlocit, cu cetățenii (...) Economia românească e pe un trend ascendent, ne facem planuri, ne stablim strategiile de viață (...) Pentru a nu fi în situația unui val 4 din toamnă-iarnă, pentru a începe să funcționăm  ca o societate libera, nu există alte soluții decât vaccinarea”, a mai declarat liderul USR.

ADVERTISING

În context, acesta a reamintit că ”sunt state care sunt departe de a avea numărul necesar de vaccinuri”, în schimb, ”România e într-o situație privilegiată, datorită apartenenței la UE”, putând să își vaccineze chiar și copiii.

Colegii mei vor merge peste tot în țară, în mediul rural, să îi încurajăm pe cetățeni să meargă spre centrele de vaccinare cele mai apropiate, spre caravane unde e cazul (...) ’Ne vaccinăm, scăpam’, intrăm din nou într-o viață liberă. Prin efortul fiecăruia dintre noi ne facem cu toții bine”, a mai spus Dan Barna.

Răspunzând unei întrebări, vicepremierul a precizat că ”Miza e să ajungem la peste 50% la nivel național”.

ADVERTISING

”Nu există altă variantă decât vaccinarea (...) Primarii, consilierii să privească această campanie exact cum au privit campaniile electorale”, a mai spus acesta.

Ioana Mihăilă: Voi participa la campanie în 3 județe

Prezentă la eveniment, Ioana Mihăilă a precizat că ministerul pe care îl conduce susține ”cu toată tăria” campania USR-PLUS, desfășurată sub sloganul ”Vaccinăm și scăpăm”.

”Suntem constienți că pentru a scăpa de pandemie vaccinarea e cea mai sigură și soluția pe termen lung. Implicarea fiecăruia dintre noi e importantă (...) În următoarele 3 zile voi participa împreună cu colegii la campanie, în județele Iași, Vrancea și Vaslui”, a anunțat ministrul Sănătății.

În plus, Ioana Mihăilă a precizat că, ”în paralel, Guvernul, CNCAV și MS derulează modificări în strategia de vaccinare”, printre care și implicarea ONG-urilor, inclusiv a Crucii Roșii, sau formarea unor echipe mobile din centrele urbane care să meargă în localitățile din mediul rural, unde rata vaccinării este mai scăzută.

Urmărește conferința de presă în format video:

Lansarea campaniei „Ne vaccinăm și scăpăm.”

Lansăm, astăzi, campania „Ne vaccinăm și scăpăm”. Vrem să ajutăm cu toate resursele noastre să atingem țintele de vaccinare în România.Avem milioane de doze de vaccin disponibile, dar numărul persoanelor care se vaccinează scade zilnic, într-un ritm îngrijorător, care ar putea pune în pericol măsurile de relaxare, ritmul revenirii la normalitate, viața a sute de mii de români. De astăzi, vom avea corturi de informare în toate marile orașe din țară, membrii noștri vor împărți pliante și vor răspunde la orice întrebări aveți legate de vaccinarea împotriva COVID-19. Plecăm și în caravane locale în fiecare județ, astfel încât să ajungem și la oamenii din mediul rural, care au nevoie de mai multe informații despre vaccinare.Vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR PLUS, alături de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, marchează debutul campaniei printr-o conferință de presă în care oferă mai multe detalii despre conținutul și desfășurarea campaniei #NeVaccinămșiScăpăm.E simplu. Ne vaccinăm și scăpăm!

Publicată de Uniunea Salvați România - USR pe Joi, 3 iunie 2021

Vezi şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇