USR PLUS a câştigat la BEC: Poate să folosească sloganul „O Românie fără hoţie”

USR PLUS a câştigat la BEC: Poate să folosească sloganul „O Românie fără hoţie”

USR PLUS a obţinut o victorie la Biroul Electoral Central şi formaţiunea are voie să folosească în campania electorală sloganul „O Românie fără hoţie”, pe care PSD l-a contestat în Dâmboviţa şi iniţial a avut câştig de cauză.

Informaţia a fost confirmată pentru SpotMedia.ro de surse politice, însă, având în vedere tragedia de la Piatra Neamţ, niciun oficial nu a ieşit deocamdată să o comenteze.

Biroul Electoral Dâmbovița a admis, joi, sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoție” al USR PLUS pe motiv de „defăimare”. Alianța însă a contestat la BEC această decizie.

ADVERTISING

Alianța a considerat că mesajul „O Românie fără hoție” nu vizează persoane sau un grup de persoane, ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție, cât și în legislația penală.

Printr-o decizie cel puțin ieșită din comun, membrii BEC Dâmbovița au acceptat plângerea și au interzis sloganul pe motiv că “poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia”, se arată în motivarea publică a deciziei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reprezentantul PNL din BEC Dâmbovița a votat pentru interzicerea sloganului.

O Românie fără hoție! Cum a transformat PSD un slogan banal într-unul legendar. Câteva consecințe


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇