USR anunță câți oameni au semnat pentru desființarea pensiilor speciale

USR anunță câți oameni au semnat pentru desființarea pensiilor speciale

USR a lansat, în urmă cu o săptămână, o campanie de strângere de semnături pentru desființarea pensiilor speciale ”pentru a pune presiune pe parlamentarii PSD şi PNL şi pentru a-i împiedica să pună în pericol viitorul României de dragul propriilor privilegii”. 

Într-un comunicat de presă, USR anunţă că în doar o săptămână, peste 52.000 de oameni au semnat pentru desfiinţarea pensiilor speciale pe site-ul lansat de formațiunea politică.

„Guvernul PSD-PNL riscă dezvoltarea României ca să nu taie pensiile speciale. În joc sunt miliarde de euro din PNRR. Ciucă are o pensie specială de 18.000 de lei. Ciolacu i-o protejează. Zilele acestea, vedem ipocrizia unei coaliţii care pune privilegiaţii pe primul loc şi e pregătită să sacrifice viitorul românilor, şcolile, spitalele şi autostrăzile. USR este singurul partid care se opune pensiilor speciale, este partidul care a trecut eliminarea pensiilor speciale în PNRR”, afirmă  preşedintele USR, Cătălin Drulă.

ADVERTISING

Săptămâna viitoare, proiectul privind pensiile speciale va fi dezbătut în comisiile din Camera Deputaţilor, iar USR anunţă că a depus zece amendamente prin care să elimine pensiile speciale, considerând că soluţia corectă este trecerea la contributivitate a tuturor pensiilor speciale, pentru că toţi oamenii trebuie să primească pensie pe baza aceloraşi reguli. 

”Conform angajamentelor din PNRR, adoptarea legii pensiilor speciale avea ca termen finalul anului 2022. Pentru că legea nu a fost adoptată, România nu poate depune a treia cerere de plată prin PNRR, în valoare de 2,7 miliarde de euro, şi riscă să piardă o mare parte din aceşti bani”, mai spun reprezentanţii USR.

ADVERTISING

La finele lunii martie, Senatul a adoptat cu scandal legea pensiilor speciale. Considerată de specialiști doar o cosmetizare fără efect important, forma adoptată pare că nu este nici în concordanță cu solicitările Comisiei Europene care a solicitat Guvernului un calcul de impact al actualei variante și o explicație pentru faptul că parlamentarii și primarii nu figurează în lege.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇