Un ministru PNL spune că taxarea contractelor part-time a fost o măsură de compromis şi speră să scape de ea curând

Un ministru PNL spune că taxarea contractelor part-time a fost o măsură de compromis şi speră să scape de ea curând

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu de la PNL, susţine că impozitarea contractelor part-time a fost o măsură de compromis, cu care liberalii nu au fost de acord, dar PSD s-a impus.

Cadariu a ţinut să precizeze că are speranţa că, după o analiză de câteva luni, se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va renunţa la ea.

”Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a luptat să scoată o astfel de prevedere. Deci este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal”, a spus Cadariu, marţi seara, la Profit News TV.

ADVERTISING

Dar liberalii au cedat de dragul stabilităţii în această coaliţie: "Într-o coaliţie sunt şi compromisuri. Din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, în ideea de a funcţiona”.

Ministrul aşteaptă acum să vadă efectele acestei măsuri.

”Eu am speranţa că, după o analiză de câteva luni, se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va reveni. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, noi avem nişte restricţii impuse de PNRR, care spune că fiind prea multe excepţii de la regula generală, piaţa este distorsionată. Această impozitare face parte şi din această ţintă de atins din PNRR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu, în ce mă priveşte şi în ce ne priveşte, vom încerca să impunem acest lucru pe viitor, după ce vom vedea câştigurile, vedem ce aduce în plus la buget această măsură”, a completat Cadariu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇