Peste 125.000 de contracte part-time au dispărut, din cauza supraimpozitării. În schimb, a crescut numărul celor full-time

Peste 125.000 de contracte part-time au dispărut, din cauza supraimpozitării. În schimb, a crescut numărul celor full-time

Numărul contractelor de muncă part-time a scăzut în luna iulie cu 91.195, în timp ce numărul celor cu normă întreagă a crescut cu 73.981.

Mai mult, doar în primele două zile din august s-a înregistrat o scădere cu 35.212 a numărului de contracte part-time, potrivit calculelor Profit.ro pe baza datelor primite de la Inspecția Muncii.

Însă datele disponibile până acum nu sunt, încă, suficiente pentru o concluzie, atrage atenția Mihaela Grigore, expert în legislația muncii.

"În luna iulie, la nivel național, a scăzut numărul de contracte de muncă cu timp parțial, dar a și crescut accelerat numărul de contracte de muncă cu normă întreagă. Pentru stabilirea efectelor acestei măsuri, este nevoie de mai mult timp (perioadele de preaviz, de exemplu) și de date detaliate, analizate în context, nu isteric și pentru capital de imagine", a declarat Mihaela Grigore.

ADVERTISING

Amintim că, de la 1 august, a intrat în vigoare o măsură de creștere a taxării contractelor cu normă parțială.

Aproape jumătate din IMM-urile care au participat la un sondaj al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) spun că au între 1 și 4 angajați part-time, iar după modificarea Codului Fiscal, 47,7% dintre respectivele firme vor renunța la aceștia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇